fbpx

Various SHORTS – HKU Students

Speciaal voor I Light U 2024 ontwikkelden Studenten Image and Media Technology – HKU Media verschillende short videos. Deze zijn tijdens I Light U te zien vanaf het Stationsplein op het grote scherm op de gevel van Hoog Catharijne.

 

Anne-Sophie Jongmans – Petal Express

Een bloemetje kopen bij de bushalte van jouw eigen buslijn? Hopelijk kan dat over een paar jaar met eco-bussen. Zo maken we meer ruimte voor groen in Utrecht.

Elvy Bosdam – warped

“Het leek me leuk om te spelen met de warped reflectie van de stad in het gebouw. Omdat in de originele foto de reflectie leek te bewegen heb ik besloten om het ook echt te laten bewegen.”

Mar.devrieska.st – Shifting Visions

Verandering komt steeds dichterbij, deze shift is vastgelegd in de bewegingen van volumetrische video. Op de voeten van voorbijgangers, hun stappen als getuigen van een eindeloze beweging komt de stedelijke shift steeds dichterbij.

Kees Moolenaar – The HKU Garage

Mijn werk is gebaseerd op de garage van HKU Pastoe. Het laat zien hoe van buitenaf het een hele normale urban situatie is, maar dat er binnen vervolgens allemaal creativiteit te vinden is in de vorm van licht!

Sen van der Heide – stroom

Dit digitale kunstwerk toont vloeiende deeltjes die op water lijken. Deze symboliseren de continue stroom van mensen in Hoog Catharijne, waarbij de beweging van het winkelpubliek op een dynamische en visueel indrukwekkende manier wordt weergegeven.

Tim Benschop – Just another Tuesday

Een visualisatie van de overprikkeling die een burger in een metropool kan voelen.