fbpx

I LIGHT U

Praktische informatie

Van 6 tot 29 januari 2023 vindt het lichtfestival I light U voor de tweede keer plaats in Utrecht. Een expositie met toffe lichtkunst van nationale en internationale lichtkunstenaars in en rondom het stationsgebied.

 

Er is geen vaste route en geen toegangsprijs, laat je meevoeren langs de lichtende kunstwerken! De lichten gaan elke dag aan vanaf 17:00 uur.

FAQ

Wat zijn de openingstijden van I light u?

I Light U is gratis te bezoeken van 6 tot en met 29 januari 2023. De lichten gaan aan vanaf 17:00 uur. De lichtkunst is tot 23.00 uur zien, met uitzondering van de kunstwerken in Hoog Catharijne dat om 22.00 uur sluit. 

Moet ik een ticket kopen voor I light u?

I Light U is voor iedereen gratis te bezoeken. Je hoeft dus geen ticket te kopen.

Is er een route?
Er is geen vaste route voor I Light U, laat je meevoeren langs de lichtende kunstwerken! Bekijk hier de plattegrond.
WAT IS HET THEMA VAN I LIGHT U?

Het thema van deze editie is Homecoming. Thuiskomen, je thuis voelen, een thuis weg van huis vinden, en alle andere interpretaties die de kunstenaars hebben bij Homecoming.

Houden jullie rekening met het energieverbruik?

Juist in die veranderende wereld is energieverbruik en een warm thuis natuurlijk een actueel onderwerp. I light U brengt kunst die de bezoeker laat genieten én aan het denken zet. Deze kunstwerken verbruiken licht en daarmee energie. De hoeveelheid energie die gebruikt wordt, is al erg laag vanwege de led-technologie. Desalniettemin is het een goede aanleiding om te kijken hoe we de hoeveelheid energie kunnen besparen met onze eigen verlichting. De partners van I light U in het stationsgebied zullen daarom allemaal zelf verlichting uit doen in hun gebouwen, opdat de lichtkunstwerken aan kunnen. Zo ontvangen alle reizigers, gebruikers en bewoners in het stationsgebied een mooi verlicht moment in de grijze januarimaand.

IS I LIGHT U BEREIKBAAR MET HET OV?

We raden je aan om met het openbaar vervoer te komen. I Light U vindt plaats in het stationsgebied van Utrecht en ligt op loopafstand van Utrecht Centraal. 

WAAR KAN IK HET BESTE PARKEREN?

Kom je met de auto? Dan adviseren we je om gebruik te maken van Parkeergarage Croeselaan (Croeselaan 14P, Utrecht) of de parkeerterreinen P2 en P4 van Jaarbeurs (Truus van Lierlaan, Utrecht).

Natuurlijk kun je ook gemakkelijk parkeren bij de parkeergarages van Hoog Catharijne:

Hoog Catharijne P1 (Spoorstraat 22)
Hoog Catharijne P3 (Stationsstraat 152)
Hoog Catharijne P4 (Stationsstraat 29)
Hoog Catharijne P5 (Rijnkade 16)

ZIJN ER HORECAPUNTEN?

Langs de route vind je meerdere horecapunten. Trakteer jezelf bijvoorbeeld op een lekkere warme chocolademelk!

Kan mijn bedrijf een bijdrage leveren?

Ook partner worden, een bijdrage leveren en betrokken zijn bij dit project?

Vul dit formulier in en wij nemen contact met je op.