fbpx

Universum – Sedemminut

UNIVERSUM is het nieuwste project van de Slowaakse lichtontwerper Sedemminut. Het “lichtorkest” bestaande uit 50 verlichte bollen, komt met zijn unieke karakter echt tot leven in het donker. Met licht en de reflectie in het water creëert de kunstenaar een eigen universum wat er vanuit iedere richting weer anders uit ziet.

Maak een wandeling door de stad en laat je betoveren door het ritme en de harmonie van het lichtorkest, waarbij de beweging van het licht de omgeving tot leven brengt. Gecombineerd met reflecties op het water, is het lichtkunstwerk een dynamische toevoeging aan de versteende en bijna verstilde omgeving.

“Universum is als een lichtgevende kaart die ons naar nieuwe mogelijkheden en manieren leidt om de lokale omgeving te gebruiken en te transformeren.”

Kunstenaar: sedemminut

Slowakije

De auteur van vele lichtontwerpen en installaties, hij maakte zijn reis van licht door fotografie, VJ-ing, concertverlichting, theatraal lichtontwerp en helemaal naar roxor. Hij begrijpt licht en gebruikt het vanuit verschillende beroepen. Hij begrijpt de lichamelijkheid ervan, het doel ervan, maar ook de esthetische waarde ervan. Voor zijn werken is licht een “sleutelmateriaal” dat de intenties van zijn statement kan vormen en buigen.