fbpx

The spaces In Between

Jaarbeursplein (vijver)

Het hele leven is heliocentrisch. Oftewel, al onze patronen en gedragingen worden beheerst door onze reis rond de zon. The Spaces in Between is een halve cirkel van gefragmenteerd licht met open ruimtes, zodat de zon zichtbaar haar thuis vindt in Utrecht. Door gebruik te maken van subtiele golven van kleur, verandert continue het beeld. De halve cirkel wordt door de weerspiegeling in het water volledig gemaakt.

Van nature voelen we ons aangetrokken tot het opzoeken van de zonsopgang. Bij The Spaces in Between kun je als bezoeker onderdeel uitmaken van de zon. Het interactieve lichtkunstwerk toont de schaduwen en bewegingen die jij maakt.

“De zon is het middelpunt waar ons hemellichaam omheen beweegt. Terwijl mensen zich in hun dagelijkse routine door de stad verplaatsen, zullen de ruimtes ertussen hen aanmoedigen om te pauzeren, te spelen en na te denken over hun plaats, waar ze ook thuis zijn.”

Kunstenaar: Jon M armstrong

Engeland

Jon M Armstrong is een licht- en ervaringsontwerper wiens werk zich uitstrekt over grootschalige commerciële projecten, locatiespecifieke installaties, digitaal werk en theater. Met 20 jaar ervaring in het creëren, ontwerpen en realiseren van meeslepende en ervaringsgerichte omgevingen, heeft hij over de hele wereld gewerkt en is hij gespecialiseerd in het ontwerpen van werk voor niet-theaterruimtes. Hij is gepassioneerd over het combineren van zijn creatieve en technische expertise om de deelnemers centraal te stellen in elke ervaring die hij creëert. Jon is ook een autoriteit op het gebied van de combinatie van magie en ervaringsontwerp, en heeft magische effecten ontworpen voor traditioneel, meeslepend en locatiespecifiek werk, variërend van grootschalige illusies tot psychologische en op suggestie gebaseerde effecten.