fbpx

THE FRAGMENTS – Sedemminut

Ontdek ‘The Fragments’ van Sedemminut, een bijna hypnotiserende reis door vorm en licht, waar eenvoudige geometrie de complexiteit van stedelijke groei illustreert. In deze installatie worden rechthoekige vormen de bouwstenen van een visueel verhaal, afgebakend door lijnen die delen van de ruimte zowel horizontaal als verticaal omspannen.

Deze lichtlijnen tonen de opbouw en beweging van het stadslandschap, door middel van een dynamisch spel van verschijnende en verdwijnende lijnen. Het is een voortdurende transformatie, net als de stad zo in voortdurende transformatie is. Je kan The Fragments soms zien als ramen, of als losstaande lijsten die een uitzicht op de omgeving geven. Maar even zo snel verdwijnen de ramen weer in losse lichtlijnen die als een vlucht vogels in een of meerdere richtingen bewegen.

Kijk hoe de losse fragmenten geleidelijk versmelten tot hele rechthoeken binnen de context van hun omgeving, waar veel recht en hoekig is. Door de opbouw en verandering van de losse lijnen kan je het werk zien als een analogie van transformatie van omgevingen. Soms zie je het niet, en soms zie je het grotere geheel ineens.

“De inspiratie voor The Fragments was het idee om te werken met de architectuur van de omgeving. Tegelijkertijd symboliseren de individuele geometrische vormen hoe de samenleving verdeeld is en transformeert.”

Kunstenaar: sedemminut

Slowakije

De auteur van vele lichtontwerpen en installaties, hij maakte zijn reis van licht door fotografie, VJ-ing, concertverlichting, theatraal lichtontwerp en helemaal naar roxor. Hij begrijpt licht en gebruikt het vanuit verschillende beroepen. Hij begrijpt de lichamelijkheid ervan, het doel ervan, maar ook de esthetische waarde ervan. Voor zijn werken is licht een “sleutelmateriaal” dat de intenties van zijn statement kan vormen en buigen.