fbpx

Sunny Cloud

Utrecht Centraal

Sunny Cloud is een wolk van duizenden lampjes, hangend in de stationshal van Utrecht Centraal (centrumzijde). De wolk is gemaakt van energiezuinige LED-lampjes die worden aangestuurd door een computerprogramma.

Kunstenaar John Körmeling heeft dit kunstwerk ontworpen tijdens zijn deelname aan de ontwerpprijsvraag voor een meetingpoint op de stations van de Nieuwe Sleutelprojecten (NSP). Dit kunstwerk is op meerdere stations te vinden, o.a. Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Breda, Arnhem en Den Haag Centraal.

Sunny Cloud dient als herkenningspunt voor reizigers om elkaar te ontmoeten en hangt voor de incheckpoortjes van het treinstation. De lichtjes in de wolk reageren op de omliggende ruimte en de frequentie van het knipperende licht wordt aangepast op de lokale omstandigheden.

Bron: Spoorbeeld

“Een plek om af te spreken en elkaar te ontmoeten.”

Kunstenaar: John Körmeling

Nederland

John Körmeling is een beeldhouwer en architect met een bouwkundige achtergrond. Hij treedt graag buiten de gebaande paden. In zijn werken houdt hij zich veelal bezig met architectuur, planologie, stedenbouw, infrastructuur en mobiliteit. Hij ontwerpt creatieve en artistieke oplossingen met een fijn gevoel voor humor.