fbpx

Onderdak

Smakkelaarsveld

Het werk bestaat uit een twaalftal projecties op grote schaal. Het is een selectie van de vele tekeningen gemaakt door tieners die woonachtig zijn op het AZC (asielzoekerscentrum) in Utrecht. De blik op ’thuis’ verbeelden ze door hun blik van binnen naar buiten en van buiten naar binnen te tekenen. Een huis, onderdak, eigen spullen, de keuken de wasserette.. De afbeeldingen samen laten zien wat het thema Homecoming volgens hen betekent.

“Homecoming betekent een onderdak hebben, een veilige plek, omringd door familie en vrienden, of door nieuwe mensen die voelen als familie. Maar het betekent ook de heimwee naar het verlaten land, de gedachte aan een moeilijk bestaan in oorlogsgebied, of de prachtige gebergtes in thuislanden als Eritrea, Syrië, Koerdistan, of Somalië.”

Kunstenaar: De vrolijkheid

Nederland

Stichting de Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, regelaars, vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders, die samen wekelijks meer dan 100 kunstprojecten op meer dan 25 azc’s realiseren. Ook in Utrecht hebben we een grote locatie waar we voor verschillende doelgroepen kunstprojecten realiseren: kinderen, tieners en jongeren. Er wordt gewerkt met verschillende kunstdisciplines; zoals dans, theater, muziek, nieuwe media en beeldende kunst. Dankzij de inzet van alle workshopleiders, vrijwilligers en creatieve bewoners kunnen we mooie momenten creëren door middel van kunst.