fbpx

#Felicity

Bollendak

#FeliCity is een kunstwerk dat de impact van sociale media op menselijke interacties uitdaagt. De hoofdvorm ziet eruit als een driedimensionale hashtag, waarvan de armen rollende woorden en korte teksten weergeven, zoals fragmenten van sociale media en populaire hashtags. De getoonde woorden en zinnen zijn verbonden met het thema ‘Homecoming’ van I Light U. Het doel is om het sentiment van toeschouwers op lokaal niveau (positief) te beïnvloeden, met behulp van associaties gerelateerd aan het thema en de locatie op Utrecht Centraal. 

Het artwork is een tensegrity; een structureel evenwicht van druk en spanning. Een tensegrity structuur is een op zich zelf staande structuur, waarbij de stabiliteit komt van het onder spanning brengen van de delen. Die spanning is precies zo dat hij de gehele structuur in evenwicht houdt.

#FeliCity staat symbool voor het delicate evenwicht in de samenleving dat wordt uitgedaagd door overbodige en inconsequente mediabubbels. Het kunstwerk kan worden gezien als een fysieke vorm van van het verbeteren van de locatie met behulp van sociale media. De inhoud van de woorden en zinnen, de ‘speakers’ op het kunstwerk, worden momenteel in elkaar gezet.

“Thuiskomen is een zeer krachtige en persoonlijke emotie. Bubbels op sociale media hebben de kracht om ons gevoel van verbondenheid te vervangen, wat zowel een zegen als een vloek is.”

Kunstenaar: o4rb.nl

Engineering in samenwerking met RMRTECHNICS.NL

Nederland

Rob van Houten is een architect, stedenbouwkundige en lichtkunstenaar. Zijn werk draait om parametrisch en datagedreven ontwerpen met als doel architectonische, technische en sociale impact in de openbare ruimte te bevorderen. Hij heeft een sterke fascinatie voor licht vanwege zijn grenzeloze energie en de combinatie van fysieke en metafysische kwaliteiten.

Veel dank gaat uit naar Bas Gremmen, De Vrolijkheid