fbpx

Façade

Volksbank

Façade is een visuele transformatie van een van de hoogste gebouwen van Utrecht. Door te werken met verschillende driedimensionale architectonische elementen, schaalverschillen en invalshoeken ontstaat er een speelse visie op het gebouw en haar omgeving. Door zowel gebruik te maken van high-tech (3d animatie en videomapping) als low-tech technieken (gesneden maskers en silhouetten, kijkdozen) proberen we de menselijke maat, verbeelding en creativiteit terug te brengen in de betonnen hoogbouw rondom het station.

“Homecoming is voor mij het hebben van een plek waar ik mijn eigen werelden kan creëren. Mijn huis, mijn werkplaats, een locatie voor een locatieproject. Op het moment dat je de ruimte eigen moet maken, wordt het een vertrouwde plek waar je je toe kan verhouden.”

Kunstenaar: Jurjen Alkema

Nederland

Jurjen Alkema is een audiovisueel kunstenaar, gespecialiseerd in videoprojectie. Zijn werk kenmerkt zich door het gebruik van videomapping, geluid en licht om een eigen visuele wereld te creëren in het theater of op lokatie. Hij werkte zowel als vormgever als autonoom kunstenaar voor een groot aantal verschillende theaterproducties, festivals, concerten en musea. Tot 2021 was hij onderdeel van het collectief Blauwe Uur, waarmee hij actief was op diverse licht-, pop- en theaterfestivals . Voor Façade werkt hij samen met Wieger Steenhuis, 3d animator en videokunstenaar.