fbpx

BONfire

Hoog Catharijne (1e etage ingang Vredenburgplein) – te bezoeken tot ca. 21.30 uur

Bonfire is een drie meter hoog interactief lichtsculptuur van een abstract kampvuur. Het zitten rond een kampvuur met vrienden of vreemden zien we als een universele ervaring die mensen samenbrengt. Bijna iedereen heeft positieve herinneringen aan rond het vuur zitten, naar de vlammen staren en het gevoel van saamhorigheid. Het is een gedeelde ervaring die culturen overstijgt en die we al sinds de prehistorie ervaren. Bonfire symboliseert dit gevoel met zijn warme gloed, die steeds feller wordt naarmate er meer mensen rond het lichtsculptuur bijeenkomen.

 

In Hoog Catharijne kom je normaal niet zo samen en loop je meestal gewoon door en langs elkaar heen. Bonfire is een plek van herkenning en je kunt dit kampvuur samen beleven. Of je er nu met bekenden of onbekenden gaat zitten, hoe meer mensen er zitten hoe gezelliger het vuurtje wordt, hoe meer licht het geeft.

Bonfire is tot ca. 21.30 uur te bezoeken, daarna sluit dit deel van Hoog Catharijne voor de rest van de avond.

“Thuiskomen betekent terugkeren naar het vertrouwde, kunnen gaan zitten, ontspannen en opwarmen.”

Kunstenaar: FRONT404

Nederland

FRONT404 is een Nederlands kunstenaarsduo bestaande uit Thomas voor ’t Hekke en Bas van Oerle. Ze maken vooral interactieve installaties, waarbij ze laagdrempelige en directe interactie gebruiken als middel om mensen op innovatieve, betekenisvolle en speelse manieren te bereiken. FRONT404 probeert mensen op onverwachte en ongebruikelijke manieren te bereiken, in de overtuiging dat gedenkwaardige en leuke ervaringen de beste manier zijn om ze met een andere blik naar de wereld te laten kijken. Veel van het werk van FRONT404 is gewijd aan hun zoektocht om de wereld speelser te maken.