fbpx

UNDER THE GARDEN

CROESELAAN

Wegens vandalisme is Under the Garden momenteel helaas niet te zien. We onderzoeken of reparatie nog mogelijk is.

Bloemen en bloem ornamenten zijn belangrijke elementen van de Hongaarse volkskunst. Under the Garden is een uitvergrote lichtkunstinstallatie gemaakt van bloemen die herinneringen oproept aan bloementuinen. Het kunstwerk debuteerde in 2022 op het Zsolnay Light Festival in Pécs, Hongarije.

“Tijdens het ontwerpproces hebben we ons laten inspireren door bloementuinen en de relatie tussen mens en natuur. We hebben onze goede oude jeugdherinneringen opgeroepen terwijl we de tuin verkenden met het gevoel van thuiskomen.”

ARTIST: Koros Design

Hungary
Koros Design (Reka MAGYAR en Peter KOROS) maakt kunstwerken met behulp van speciale materialen en technologieën. De twee Hongaarse kunstenaars zijn gespecialiseerd in opblaasbare en lichte installaties. Vanwege hun ervaringen op verschillende gebieden van kunst en design onderzoeken hun projecten het gebruik van handmatige technieken in combinatie met digitaal gegenereerd ontwerp. Hun opblaasbare installaties zijn wereldwijd te zien geweest op verschillende lichtfestivals en andere kunstevenementen.