fbpx

Tussen de trappen van de Moreelsebrug aan de Jaarbeurszijde staat een toren van licht in de steigers. De steiger staat als een lichtbaken symbool voor de transformatie van de stad: een plek in aanbouw. De verticale lichtlijnen vormen samen een ruimte en gaan een relatie aan met de directe omgeving van het kunstwerk. Vanaf de Moreelsebrug zijn vele hoge gebouwen zichtbaar die deze verticale eigenschappen bedrukken.

In de verte staat de Domtoren nog in de steigers, maar de top van de toren is weer zichtbaar. Bij dit kunstwerk ontsnapt het licht boven in de toren. Het lichtkunstwerk kan vanuit vele standpunten bekeken worden, vergeet vooral niet in de toren te kijken op de begane grond.

Peter Vink maakt kunstwerken op locatie. In zijn werk gaat hij uit van de specifieke eigenschappen van een ruimte of omgeving. ​Hij wil daarbij het aanwezige benadrukken of versterken om onze ervaring van de ruimte te beïnvloeden en centraal te stellen. Door het geconditioneerd kijken te doorbreken, wil Vink mensen hun omgeving anders laten beleven. Hier op de Moreelsebrug wordt de steiger op een andere manier benadrukt dan je zou verwachten, met de lichtlijnen aan de binnenkant in plaats van aan de buitenkant van de steiger. De rechte lijnen in wit licht zijn het handelsmerk van de kunstenaar.

“Ik zet in mijn kunstwerken de ruimte altijd naar mijn hand, ik ben daardoor altijd bezig met een transformatie.”

Kunstenaar: Peter Vink

NEderland

Peter Vink [De Bilt, 1974] maakt kunstwerken op locatie. In zijn werk gaat hij uit van de specifieke eigenschappen van een ruimte of omgeving. Hij wil daarbij het aanwezige benadrukken of versterken om onze ervaring van de ruimte te beïnvloeden en centraal te stellen.

Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Hij heeft internationaal tentoongesteld en verschillende kunstopdrachten in de openbare ruimte gerealiseerd. Recentelijk maakte hij In opdracht van de Rijksgebouwendienst het lichtkunstwerk “B67” in de openbare ruimte voor de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer te Den Haag.