fbpx

Megatouch

hoog catharijne (mediamarkt) – te bezoeken tot ca. 21.30 uur

Megatouch is tot ca. 21.30 uur te bezoeken, daarna sluit dit deel van Hoog Catharijne voor de rest van de avond.

Megatouch is een aanraakoppervlak van 6×1 meter waar de bezoekers honderden geluiden, ritmes en animaties kunnen ontdekken, allemaal perfect synchroon. Het is een samenwerkend muziekinstrument en visualiser waarvoor geen voorkennis vereist is. Het is ook een reflectie over het feit dat muziek onzichtbaar is. Maar met Megatouch heeft elk geluid en elke melodie zijn eigen visuele expressie.

Muziek maken kan een verbondenheid creëren doordat je samen een nieuw geluid voortbrengt. Dat gevoel van saamhorigheid is iets waar de mens zich bij thuisvoelt. En voor de Mediamarkt maak je natuurlijk niet met alleen maar bekenden muziek. Je kan dat samen doen met onbekenden en daardoor dit gevoel delen met mensen die je nog niet kent.

“De tafel is de centrale plek in een huis, een plek voor sociale interactie met vrienden en familie, maar in deze installatie kom je misschien naast een vreemde terecht.”

Kunstenaars: Håkan Lidbo & Per-Olov Jernberg

Zweden

Håkan Lidbo is een artiest en innovator met een achtergrond als muziekproducent. hij is ook de oprichter van Rumtiden Ide Lab, een creatieve ruimte in Stockholm die de kruispunten tussen kunst en technologie onderzoekt.

Per-Olov Jernberg is een polyglot-programmeur die code gebruikt zoals anderen het penseel of de piano gebruiken. Als onderdeel van Rumtiden Idea Lab heeft hij talloze installaties gemaakt voor musea, wetenschapscentra, evenementen en tentoonstellingen.