fbpx

Photon

Hoog Catharijne (Stadskamer)

Tot nu toe geeft de wetenschap geen antwoord op de vraag hoe het elementaire lichtdeeltje eruit ziet.
PHOTON visualiseert het basiselement licht door middel van een geometrische vorm. De lichtkunstinstallatie visualiseert een fictief, drijvend deeltje, dat is gemaakt van 60 met textiel beklede metalen buizen.

De vorm van een foton mag dan wel onbekend zijn, maar wat wel bekend is, is dat al het licht dat je ziet ergens vandaan komt. 

En op het moment dat jij het ziet, vindt het zijn thuis. Net zoals de prachtige sterren op een heldere avond, het licht is er altijd. En al die fotonen of lichtdeeltjes hebben enorme afstanden afgelegd, met de snelste snelheid die wij kennen. De enorme visualisatie van het lichtdeeltje vindt zijn thuis midden in Hoog Catharijne. En ondanks dat de Photon zijn thuis vindt in Utrecht, is het licht in constante verandering. Het is een kunstwerk dat ook weer verder reist.

“Hoewel licht over de hele wereld dezelfde structuur heeft, betekent het licht van onze huizen dat we allemaal een andere en unieke omgeving hebben. We herkennen het huiselijke licht waar we ook komen, de verschillen worden altijd gemaakt door fotonen.”

Kunstenaar: Koros design

Hongarije

Koros Design (Reka MAGYAR en Peter KOROS) maakt kunstwerken met behulp van
speciale materialen en technologieën. De twee Hongaarse kunstenaars zijn gespecialiseerd in opblaasbare en lichte installaties. Vanwege hun ervaringen op verschillende gebieden van kunst en design onderzoeken hun projecten het gebruik van handmatige technieken in combinatie met digitaal gegenereerd ontwerp. Hun opblaasbare installaties zijn wereldwijd te zien geweest op verschillende lichtfestivals en andere kunstevenementen.