fbpx

office party

Space to create

Office Party komt voort uit het speelse idee dat onze werkplekken tijdens onze afwezigheid tot leven kunnen komen. Parker vindt dat dit het architectonisch ontwerp het leven van binnenshuis raakt. Dat je als mens in de toekomst bent omringd door structuren die al met je meedenken en zelfs meebewegen!

Het raakt ook de toekomst van architectonisch ontwerp en speculeert over responsieve en kinetische structuren die zich kunnen aanpassen aan de behoeften van bewoners. Door gebruik te maken van kinetische structuren in een netwerk, choreografeert Office Party een voorstelling in de lege kantoren van de stad en creëert zo een magisch moment.

“Omdat het naast het centraal station ligt, hopen we dat Office Party elke avond een moment van vreugde zal brengen in het leven van mensen, op hun reis naar huis.”

Kunstenaar: parker heyl & Michael wagner

Parker: Verenigde Staten | Michael: Zwiterserland | WONEN IN LONDEN

Parker Heyl is een kinetisch kunstenaar, decorontwerper en werktuigbouwkundig ingenieur. Zijn werk bevraagt ​​digitale technologieën in hedendaagse muziek, kunst en architectuurpraktijken; vertalen van het fysieke naar het virtuele. Hij gelooft dat deze vertalingen niet zonder verlies zijn, dat wat verdwenen is een gevoel van aanwezigheid is, of wat Walter Benjamin definieert als objectaura. Het fysieke object wordt langzaam verdoofd en vervangen door minder krachtige simulaties van zichzelf.

Michael is architect, decor- en belevingsontwerper, evenals geluids-, licht- en videotechnicus. Als architect met substantiële ervaring in de toneel- en evenementenindustrie, combineert Michael zijn twee werkterreinen in zijn onderzoek. Zijn specifieke focus ligt op het heroverwegen van conventionele manieren om de ruimtelijke, visuele en auditieve dimensies van evenementen te structureren binnen een breder kader van ruimtelijk ontwerp en evenementtechnologie, evenals interactie met het publiek. Om respectieve hedendaagse kwesties kritisch en creatief aan te pakken, combineert Michael architectuur, podiumontwerp en podiumtechnologie om unieke, interactieve en meeslepende inhoud en ervaringen te creëren.