Stadspromenade

Platfom 04

In een voormalig Sushi Shop-filiaal aan de passage van station Utrecht Centraal toont Peter Vink een even levendig als minimalistisch lichtkunstwerk. In een horizontaal grid gehangen led-lichtlijnen in rood, blauw en wit variëren continue van compositie en lichtsterkte.

Na Platform 01 (Herman Lamers @ station Amsterdam RAI) en Platform 02 (Dan Geesin @ station Haarlem) en Platform 03 (Fransje Killaars @ station Utrecht CS) is dit de vierde kunsttoepassing die dit jaar door Polderlicht in opdracht van NS Stations is gerealiseerd in tijdelijk leegstaande ruimtes.

Peter Vink

Peter Vink maakt kunstwerken op basis van de specifieke eigenschappen van een ruimte of omgeving. Hij wil daarbij het aanwezige benadrukken en/of versterken om de ervaring van die ruimte te beïnvloeden en centraal te stellen. In Utrecht doet hij dat onder meer door an sich onopvallende zijruimtes letterlijk te laten oplichten.

Peter Vink [De Bilt, 1974] studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij heeft internationaal tentoongesteld en verschillende kunstopdrachten in de openbare ruimte gerealiseerd.

website

map map