Stadsplateau

Fluxit

In de groter groeiende stad is er behoefte voor meer kleinere plekken om bij elkaar te komen. In heel veel culturen gebruiken ze bij dit samenkomen vuur. Een vuur om feest bij te vieren, als aankondiging van een nieuwe periode of om alle boze geesten te verjagen. In zo’n vuur wordt vaak  symbolisch het verleden verbrand en achter zich gelaten. Maar je kunt er ook gewoon gezellig warm omheen te staan. Vendel & de Wolf brengen bijzonder vuur naar het stationsgebied van Utrecht!

Voor dit kunstwerk gebruiken de kunstenaars een standaard lichteffect, maar dan in zo’n grote hoeveelheid, dat het geheel iets nieuws verbeeldt. Ook niet standaard is de kleur. Normaal zijn de lichteffecten wit, maar deze oranje versie haalden de kunstenaars uit China.

Vendel en de Wolf

Kunstenaars Vendel & de Wolf werken al jaren samen. Ze maken vooral installaties gebaseerd op natuurlijke fenomenen en perceptie van het (on)zichtbare in relatie tot tijd. Elk werk dat ze maken is een avontuur. Want wat dit kunstenaarsduo doet is verassend.

website

map map